Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Tarka-barka Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 02.
A Batsányi- Cserhát Művész Kör „tarka-barka” fesztiváljára Tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, családját. barátait, ismerőseit, 2014. 05. 03. de. 10 órai kezdettel du. 15 óráig tartó Gálájára az Erzsébetligeti Színházba.
Tovább...
 
Blaskó Borbála lett az évad legjobb női táncművésze Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Tegnap este, a tánc világnapján adták át a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában a Magyar Táncművészek Szövetsége által odaítélt szakmai díjakat. Az évad legjobb női táncművésze díjat - a székesfehérváriak által is jól ismert - Blaskó Borbála táncművész, koreográfus, táncpedagógus kapta.

Tovább...
 
NEMZETKÖZI JAZZ NAP SZÉKESFEHÉRVÁRON ÁPRILIS 30-ÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Április 30-án a Szabadművelődés Házában beszélgetésekkel és két jazz zenekar koncertjével csatlakozik a nemzetközi eseménysorozathoz az Ars Omnis Kulturális Egyesület az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával. Az idei székesfehérvári jazzünep központi témája a kultúrák közötti párbeszéd.

Tovább...
 
VII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Nemzetközi testvérvárosi találkozó az Európai Unio támogatásával, Gárdony nyolc testvérvárosának részvételével az EU csatlakozás 10. évfordulóján, megyei lovas díjugrató verseny a Velencei-tó partján, nemzetközi petanque verseny a fesztiválközpontban, játszótér-avató ünnepség a Gárdonyi rönkvár mellett, közösségi kemence fedés avató ünnepség Dinnyésen az ország 20 településéről és a határon túlról érkező kemencebarátokkal, természetismereti programok a Dinnyési Fertőn, kerékpáros aktivitások a nemrég átadott tóparti kerékpárúton,..

Tovább...
 
A közösség színháza lesz a következő évadban is a Vörösmarty Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. április 29.

Image Sajtótájékoztatón ismertették a 2014/2015-ös évadának terveit a Vörösmarty Színházban. Jónéhány sikerdarab műsoron marad továbbra is, emellett hat új nagyszínpadi, öt Pelikán kamaraszínházas, valamint egy stúdiószínpadi bemutatót terveznek. A város polgármestere, valamint a teátrum igazgatója mellett a rendezők ismertették a bemutatásra kerülő darabokat és a színház tervezett akcióit.

Tovább...
 
Dr. Lónay Gyula: A magyar nyelv misztériuma Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 28.

Image A Hétvezér Esték 218. előadásán Dr. Lónay Gyula, nyelvész mutatja be a magyar nyelv misztériuma c. könyvét, amely 2008-ban jelent meg a Babylon Ősnyelv Akadémia kiadásában. A könyv alcíme; A hét hangra épülő ősnyelv, amely a nap, hold (l.n), víz (p.s, b.r), fa, kő, föld tulajdonságait hordozzák magukban, s mindezek kovásza az egyesülés (s), a lélek, habitus (h) és a hely (t) hangjai.

Tovább...
 
KAKTUSZKIÁLLÍTÁST RENDEZNEK A SZENT ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 25.
Április 25-e és április 27-e között kaktuszkiállítást és -vásárt rendeznek a Szent István Művelődési Házban. A háromnapos, ingyenesen látogatható seregszemlén kaktuszgyűjtemények szebbnél szebb darabjait, igazi különlegességeket tekinthetnek meg az érdeklődők, és lesznek érdekes előadások is.
Tovább...
 
PÉNTEKEN NYITJÁK MEG A POZSONYI 2014-ES THAI KULTURÁLIS FESZTIVÁLT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 25.

Image Április 25-től 27-ig rendezik meg Pozsonyban a hagyományos Thai Kulturális Fesztivált. A háromnapos eseményen többek között harminc thai művész zenés-táncos előadását is megtekinthetik az érdeklődők. A pozsonyi Incheba Expóra ellátogatók ezen kívül a thai konyha étel különlegességeit is megkóstolhatják, továbbá tradicionális thai ékszereket is vásárolhatnak. A háromnapos pozsonyi Thai Kulturális Fesztivál ingyenesen látogatható.

Tovább...
 
Gazdag programokkal várják a diákokat a ballagás hetében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. április 24.

Image A hagyományokat tisztelő, ám számos újdonságot is tartalmazó, színes programsorozatot szerveznek a középiskolás ballagóknak Székesfehérváron. Jövő kedden az Órajátéknál fogadják a végzősöket, majd szerdán első ízben rendezik meg a Fehérvári Ifjúsági Fesztet, melynek keretében kulturális és pályaorientációs programok egyaránt lesznek, a városi diákzenekarok pedig versenyre kelnek az arany dobverőért és egy fellépési lehetőségért. Szombaton csaknem 1800 végzős középiskolást búcsúztat a város a központi ballagáson. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Jótékonysági kiállítás Down-szindrómás gyerekek festményeiből Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 24.

Image A Nemzetközi Down Világnap alkalmából rendezett gálaműsort a Vörösmarty Színházban a Down Egyesület, ahol előrajzolt festővásznakon fejezhették be az alkotásokat a Szent Kristóf Ház lakói. Az így született képekből nyílt kiállítás tegnap a Városházán. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget a Down-szindrómás gyermekek támogatására fordítják. A tárlat május 8-ig tekinthető meg a Városháza első emeleti folyosóján.

Tovább...
 
HAYDN MŰVE CSENDÜL FEL A HÚSVÉTI HANGVERSENYEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 23.

Image Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4346 - 4356 / 6214